Apr
28
2011

Fältjägarna

Idag har jag rotat fram min gamla trotjänare. En väska som hängt med under hela gymnasiet, och som efter lumpen fick äran att prydas med mina märken därifrån. Fältjägarregementets märke, Kompani märket, Infanteri-kragspeglar, Ledningsbågen (som vår pluton var först med att erövra) och soldatprovets märke. Åh fy vad jag faktiskt ser tillbaka på min värnplikt med skräckblandad glädje.

Jag tycker faktiskt det fortfarande ska vara obligatoriskt för alla att göra värnplikt. Man lär sig väldigt mycket under den tiden som är nyttigt, inte bara att män i uniform är hot stuff.

Written by Jimmy Whoo in: Life,Style,Work |

2 kommentarer »

  • Du har ett bra språk när du skriver och därför blir jag nyfiken, alltså jag tror att du kan förklara hur du menar när du tycker att det ska vara oblilgatoriskt med värnplikt. Jag håller med dig till viss del men har av olika skäl en åsikt om att det inte är så bra. Jag gillar inte krig, gillar inte att vi är med i EU och det kan dra med sig att våra soldater kan ge sig ut och kriga i Europa….jag är dessutom mamma till en son och ja du fattar. Men jag kan absolut se att det danar en människa och ger en massa nyttig kunskap. Så tänker jag i stora drag. Hur tänker du?

    Kommenterat av: Annakarin | 28 april, 2011
  • Jag är inte för krig över huvudtaget, men jag tycker ändå att det är en kunskap att göra värnplikt. Man kan göra vapenfri sådan och ändå lära sig det mesta. Man kan se det som en förlängning av skolan med något som är praktiskt lärorikt för livet.
    Jag tycker därför att värnplikten ska vara obligatorisk. Däremot bör det vara helt frivilligt om man sedan efteråt vill vara med och tjänstgöra inom försvarsmakten. Man ska inte skickas ut i krig om man inte vill det.

    Kommenterat av: Jimmy Whoo | 28 april, 2011

Lämna en kommentar

(C): JIMMYWHOO.SE |

Kyplex Cloud Security Seal - Click for Verification
Anpassad sökning