Nov
25
2010

Snöröj

Glöm allt vad jag sa hur underbar vintern är. Jag är redan less. Det var ok första dagarna, men nu är det bara pest, iaf för villaägare. Visst plogbilen gör sitt jobb och håller vägarna rena men på bekostnad av Fastighetsägarna. Alla utfarter på vår gata är helt igenbommade av snö efter att plogbilen varit framme.

När jag kom hem idag var det 4 decimeter isvall, fanns inte en chans att ta sig in med bil. Det var knappast lätt att ens få bort med skyffel. Det satt fast som berget. Men 4 timmar hårt jobb senare så kan man ta sig hem igen. Men ska det verkligen vara meningen att plogarna får göra så här? Det kan ju inte vara meningen att jag ska gå upp 4 timmar tidigare på morgonen för att rätta till det plogbilarna ställt till med ?

Nysnö är ju inga som helst problem att skotta bort, men vallen som plogbilen lämnar efter sig blir riktigt kompakt och fryser på alldeles för snabbt. Jag har tagit kontakt med Tyresö kommun för de skriver väldigt vagt på deras hemsida om vad som gäller och vi får se vad jag får för svar.

Förra året skrevs det en del artiklar om just detta ämne och då fick villaägarna till svar att plogbilarna faktiskt ska komma tillbaka och hjälpa till med utfarter efter att vägarna är klara. Men inte en enda gång kom de förra året, och de lär väl inte göra det i år heller…

För att bilden skulle bli tydligare över hur hög snövallen faktiskt blir efter plogbilen lade jag dit min mobil, Nokia E71, och man ser ju lätt att det går flera mobiler på höjden…Resten av uppfarten får Johan ta när han kommer hem. Jag har ändå gjort grovjobbet med isen och är helt slut just nu.

Written by Jimmy Whoo in: Life,Workout |

3 kommentarer »

  • Jobba på Jimmy!!!!!!!!!!!

    Kommenterat av: Dolores | 25 november, 2010
  • Ja men självklart Dolores!

    Kommenterat av: Jimmy Whoo | 25 november, 2010
  • Thanks for some quality points there. I am kind of new to online , so I printed this off to put in my file, any better way to go about keeping track of it then printing?

    Kommenterat av: information technology | 20 december, 2010

Lämna en kommentar

(C): JIMMYWHOO.SE |

Kyplex Cloud Security Seal - Click for Verification
Anpassad sökning