okt
27
2010

Bär något lila för att säga en självklarhet

Ni kommer väl ihåg att ta på er något lila idag?

Onsdag 27 oktober vill jag uppmana alla – oavsett sexuell läggning, ursprung, kön och ålder – att bära något lila. Gör du det säger du ”it gets better” till alla HBT-ungdomar (och vuxna) i Sverige som ännu inte har mod att vara öppna.

På senare tid har fem unga pojkar begått självmord i USA efter att ha blivit mobbade på grund av sexuell läggning. Det är lätt att avfärda som något som bara händer ”over there i bibelbältet”, men s…å sent som 2009 pratade FHI om unga HBT-personers hälsa i Sverige. Fysiskt mår de bra, psykiskt mår de sämre. Självmordsförsök är 2,5 gånger vanligare bland unga kvinnor som är osäkra på sin sexualitet, och mer än 5 gånger vanligare bland dito unga män.

Det räcker med en näsduk
synligt virad om handleden, ett halsband eller en mössa. Det viktiga är att det syns.

När jag var ung och inte öppet homosexuell önskade jag ibland att det syntes på alla som var homosexuella på något sätt, så jag kunde veta hur många andra som var som jag. Den önskan slog aldrig in, men det näst bästa hade varit om alla som inte såg homosexualitet som något sjukt, konstigt eller äckligt på något sätt visat det. Om så bara för en dag.

Om du vill vara med:
bjud gärna in dina vänner också. Förhoppningen är att det ska nå ut över hela Sverige och inte bara i storstäderna.

En längre text med inbjudan som du kan maila till vänner som inte har Facebook: http://www.asiktstorped.se/totally-unstraight/bar-nagot-lila-den-27-oktober-for-att-saga-en-sjalvklarhet/

Tips på kläder och accessoarer
, med tack till företag som erbjudit rabatter till deltagare i manifestationen: http://www.asiktstorped.se/vardagsliv/tips-pa-klader-och-accessoarer-for-lila-27-oktober/

Så kan du hjälpa till att sprida evenemanget och nå drömmålet 500 000 (aim for the stars and maybe you will reach the sky och allt det där): http://www.asiktstorped.se/totally-unstraight/sa-kan-du-hjalpa-infor-lila-27-oktober/

Written by Jimmy Whoo in: General |

3 Comments »

  • Sv: Godmorgon! Tack så jätte mycket, ja visst är hon söt 🙂

    Kommenterat av: Tommy | 27 oktober, 2010
  • Ja verkligen, valpar är ju oemotståndliga…

    Kommenterat av: Jimmy Whoo | 27 oktober, 2010
  • It is rare for me to discover something on the web that is as entertaining and fascinating as what you have got here. Your page is lovely, your graphics are great, and what’s more, you use source that are relevant to what you are saying. You’re definitely one in a million, well done!

    Kommenterat av: Euro 2012 Online Betting | 21 december, 2010

Leave a comment

(C): JIMMYWHOO.SE |

Kyplex Cloud Security Seal - Click for Verification
Anpassad sökning