Okt
25
2010

SL skiter i sina kunder (som vanligt)

Ännu ett bakslag för Sthlms pendlare. Och nu är det bevisat att SL:s ledning skiter i sina resenärer. Det jag talar om är att de har börjat byta ut alla träbänkar på perrongerna till nya underhållsfria i aluminium. Problemet är nu att resenärerna inte kan sitta på dem när det blivit kallt, det är som att sitta på ett isblock. SL är dock så smarta att projektledaren för det hela, Lars Ewald försvarar sig och säger ”Det är ändå ingen som sitter ner”. Har Lars Ewald någonsin åkt kommunalt? Det tror jag inte, för då skulle han veta att det sitter folk överallt på bänkarna och väntar, oavsett sommar eller vinter. Ändå väljer han att satsa (slänga bort) 2 500:- per utbytt bänk.

Lars Ewald påstår dessutom att det är så pass bra turtäthet på pendeltågern (15min) att folk inte hinner att sitta ner. Men verkligheten säger annat, pendeltågen är värst drabbade med förseningar, och det är sällan de håller turtätheten. Visst ser det bra ut på papper med 15 min, men de borde räknat in förseningar i kalkylen så skulle de nog satsat på bänkar med inbyggd värmeslinga, för det blir kallt på vintern, och ännu kallare blir det med de nya bänkarna!

Det här är lika puckat som när SL skulle ”satsa” några miljoner på att byta ut alla busskurer så de blev mer enhetliga, problemet var att största delen av busskurerna var helt nya, men de skulle tydligen ändå bytas ut. SL borde inte få ha hand om ekonomin, det borde finnas en utomstående instans som godkänner vad de vill göra med statens pengar!

Jag har själv bott utmed pendeltågslinjen, och jag kommer aldrig att bosätta mig någonstans där det går pendeltåg, inte förrän SL tagit sig i kragen och rättat till problemen! Den här gången visste SL om att bänken inte lämpade sig för vinterbruk. SL har fortfarande inte förstått att det faktiskt blir vinter, varje år, år efter år, men ändå blir de lika förvånade när första halkan kommer och blir tvungna att ställa in trafiken. Oj det blev vinter i år igen…

Bild från Metro 2010-10-25, sid:08

Written by Jimmy Whoo in: General,Life |

5 kommentarer »

 • Tänk om man ändå kunde ha det så bra.:) stå upp i 15 min är väl ändå inte hela världen? :P

  Kommenterat av: Milla | 26 oktober, 2010
 • Haha, det är det värsta som finns när man verkligen vill sätta sig och vet att man kommer frysa rumpan av sig om man gör det :P

  Kommenterat av: Sabina | 26 oktober, 2010
 • Fast det är bara 15 min på papper, pendeln är alltid sen så det blir alltid längre. Och 15 min kan ändå vara mycket för äldre och gravida. Det är inte mig själv jag tänker på. Det är mer SL:s synsätt, ”det är ändå ingen som sitter ner” som är helt korrupt.

  Kommenterat av: Jimmy Whoo | 26 oktober, 2010
 • Haha, är det sant!? Vilka tappade människor! Om han nu tycker att ingen sitter på bänkarna, varför ska man då ha några? Då är det väl isf bättre att ta bort alla bänkar än att byta ut dom..? Inte visste jag att det fanns sådan överflöd av skattepengar. Man hade ju kunnat trott att det var lite ont om dom, pengarna alltså eftersom det kommer nya skatter hela tiden..

  Här i Göteborg har vi plastbänkar som funkar året om. Sveriges framsida har än en gång visat Stockholm vilka som är bäst ;)

  Kommenterat av: nadia | 27 oktober, 2010
 • Wow this is a great resource.. I’m enjoying it.. good article

  Kommenterat av: CNA Training | 26 november, 2010

Lämna en kommentar

(C): JIMMYWHOO.SE |

Kyplex Cloud Security Seal - Click for Verification
Anpassad sökning