Sep
23
2012

Folkomröstning i Tyresö Kommun

Idag är det Folkomröstning i Tyresö, det gäller taxan för omsorgen av äldre och funktionsnedsatta personer. 2011 infördes en fast avgifts-taxa med maxtak. Men den har tydligen inte varit bra för att de flesta pensionärer har fått ökade avgifter jämfört med det äldre systemet.

För mig som inte är insatt i ämnet är valkampanjerna svåra att utläsa vad de vill och vad skillnaden blir, eftersom båda använder samma slogan: ”Gilla trygghet, rösta NEJ” och ”Gilla trygghet, rösta JA”.

Personligen tycker jag inte att det skall vara några höjda avgifter för äldre, och inga sänkta pensioner heller för den delen. Det är våra äldre som byggt detta land, och de måste kunna få livskvalitet och njuta av sina år de har kvar. De har redan jobbat och tjänat sina pengar. Ska vi då sänka deras inkomster och höja deras utgifter , Nej. Det gäller såklart alla grupper av människor. Men att sätta sig på dem som redan gjort sitt för arbetslivet är inte den väg att gå.

Om nu det äldre systemet gav lägre avgifter för våra äldre, så röstar jag såklart Nej, vi ska inte ha den nya taxan. Men jag måste självklart kolla lite mer fakta, så man inte röstar helt fel, när kampanjerna är så pass vilseledande som de är i dagsläget. Det är alltför lätt att utlova mycket under en valkampanj, men det borde finnas mer krav på att man faktiskt uppfyller de löften man gjort…. Politik generellt känns som ett maktspel om vem som kan lura flest röstberättigande…

Written by Jimmy Whoo in: General |

Inga kommentarer »

Lämna en kommentar

(C): JIMMYWHOO.SE |

Kyplex Cloud Security Seal - Click for Verification
Anpassad sökning