Feb
12
2012

Tyresö Kommun

Mitt i Tyresö.

Något som jag egentligen inte tänkt så mycket på förrän nu, är hur ignoranta ledande politiker i Tyresö Kommun är. På varenda liten yta i hela kommunen måste hundar vara kopplade. Det finns inte en enda hundrastgård, och inga planer på att anlägga en. Hundägare har kämpat i flera år mot en kommun som vägrar att ändra sitt beslut. Anledningen sägs vara att det inte är kommunens ansvar att ordna och att underhållet är för dyrt (Sagt av Fredrik Saweståhl M politiker).

Kan det komma mer bullskit ur en politikers mun? När en kommun förbjuder lösa hundar måste de väl erbjuda ett rimligt alternativ? Som det ser  ut just nu är närmast och enklast ställe att släppa lös sin lilla hund inne på Södermalm i Tantolunden där det finns en hundrastgård. Men att åka in till city för att släppa lös sina hundar känns som ett steg i fel riktning. Jag som trodde det skulle innebära frihet att bo utanför stan, men det tycker inte Tyresö Kommun.

Eftersom Tyresö Kommun inte erbjuder något alternativ till kopplad hund så indirekt tvingar de oss hundägare att gå emot lagen och ha sin hund lös under egen uppsikt. Vilket jag inte tycker är bra, men jag gör det för mina hundars skull. Jag har aldrig sett mina hundar så lyckliga som när de får förtroendet att gå utan koppel.

En Kommun som har större antal hundar per invånare och mer grönområden än de flesta andra i Stockholmsområdet tänker alltså inte på de stackars husdjuren överhuvudtaget. Andra kommuner såsom Nacka, Huddinge och Haninge har färre hundar per invånare än Tyresö men satsar ändå på flertalet hundrastgårdar för att tillgodose behovet hos sina invånare. Det tycker Saweståhl är en märklig prioritering och att skattepengar borde gå till vettigare saker.

Det finns väl ändå värre saker som skattepengarna går till som det inte borde än att det går till lite underhåll av en hundrastgård. Skippa att bygga ytterligare en funktionslös rondell så finns det mer än väl i kassan för en hundrastgård och det har Kommunen råd med! Jag stör mig något enormt på politiker som tror sig veta vad invånare vill när de inte ens lyssnar på vår vilja.

Ska jag behöva rösta på Vänstern i nästa val för att mina hundar ska få vara lösa så får det väl bli så.

Written by Jimmy Whoo in: Dogs |

4 kommentarer »

 • Ja det är inte klokt vad många frusterade hundar det gåt omkring, vad som hellst kan hända när de inte får leva ut sina naturliga drifter och inordna sig i flocken.Som de skulle gjort i en hundrastgård.Då blir promenaderna i koppel uthärdigt för dem.Nu gårALLA omkring som herren på täppan

  Kommenterat av: Christina | 16 februari, 2012
 • Så sant som det är sagt

  Kommenterat av: Jimmy Whoo | 16 februari, 2012
 • Vad söta grabbarna är på den bilden. Kan jag låna den och ha på facebook?

  Kommenterat av: Lotta & mamma Ebba | 21 februari, 2012
 • Absolut Lotta!

  Kommenterat av: Jimmy Whoo | 21 februari, 2012

Lämna en kommentar

(C): JIMMYWHOO.SE |

Kyplex Cloud Security Seal - Click for Verification
Anpassad sökning