Jan
28
2012

Macarons

Jag tänkte ge mig på de här små rackarna och baka mina egna. Jag är visserligen inte alls hemma i köket, men då jag såg en artikel om Macarons och det rent sagt stod att de var svåra att lyckas med så blev jag ännu mer taggad!

Det jag kan säga är att de hade helt rätt, de var svårt, riktigt svårt att få dem så perfekta som man vill ha dem. Mina första blev tunna som pannkakor och de andra stora som pepparkakor. (Här har faktiskt storleken betydelse!) Efter tredje gången fick jag dem lite mindre och fylligare, som de ska vara, men de envisades med att fastna i bakplåten. Fjärde och sista försöket fick jag dem någorlunda som jag hade tänkt mig, men de är väldigt sköra och går sönder. De ska iofs ligga till sig ett dygn, men vem kan vänta så länge?

För att jag just blivit av med oskulden är jag nöjd med resultatet, en grön macaron med smak av lime, fylld med rosa jordgubbskräm. Riktigt gott!!

Mitt recept var ur tidningen Vi i Villa, men Leila har ett som är lika bra, och med fler smakvarianter. Klicka HÄR.

Written by Jimmy Whoo in: Life,Work |

2 kommentarer »

  • Jag lyckades inte…. Så jag har bestämt mig för att enbart köpa dom :)

    Kommenterat av: Camilla | 28 januari, 2012
  • Helt okomplicerat var det ju inte… Vill man ha perfekta så får man köpa :-D

    Kommenterat av: Jimmy Whoo | 28 januari, 2012

Lämna en kommentar

(C): JIMMYWHOO.SE |

Kyplex Cloud Security Seal - Click for Verification
Anpassad sökning