Jan
25
2012

Modets offer

Jag såg ett programSVT play häromdagen som hette ”Modets Offer”. Det handlade om textilindustrins baksida. Hur sjuka Indiens befolkning som arbetar med detta blir. Hur mycket giftigt utsläpp som dumpas. Något som påpekades var framställningen av svarta och mörka kläder, som tydligen krävs rejält med gift för att kunna få beständigt.

Medan jag såg programmet reflekterade jag över att jag själv i princip aldrig bär svart. Jag tycker det är väldigt opersonligt och tråkigt. Men jag kollade mig omkring i tunnelbanan imorse och vad ser man, en efter en helklädd i svart, svart är nog vanligaste färgen på folk i stan. Och så kollade jag på mig själv, dagen till ära råkade jag bära svart jacka, mössa, halsduk, jeans och skor. Visserligen en mening med det för jag har en grej på jobbet men ändå.

Iaf, det jag vill komma fram till, är att det var värst arbetsförhållanden i fabrikerna till budgetkedjor, MEN, det var minst lika illa förhållanden i de dyrare märkenas fabriker. Så bara för att ett plagg är dyrare betyder inte att det producerats på något bättre sätt än det inspirerade plagget med billigare prislapp. Same shit different name...

Written by Jimmy Whoo in: Life |

Inga kommentarer »

Lämna en kommentar

(C): JIMMYWHOO.SE |

Kyplex Cloud Security Seal - Click for Verification
Anpassad sökning