Aug
31
2012

0

Fredag

Imorse bjöd H&M Hamngatan in till frukost och shopping. Jag var inte sen att haka på. Prova lite höst-nyheter på trend men inget jag fastnade för just nu. Provade en blockfärgad skjorta som jag gillade, en röd och en grön ärm, perfekt om man inte kan höger och vänster. Det kan jag visserligen, men det är lite roligt, men jag vet inte om man känner sig som en clown eller inte?

Efteråt var jag på Arbetsförmedlingens speeddating. Man fick träffa arbetsgivare på korta intervjuer. Det var otroligt mycket folk där, och det känns inte riktigt som att man fick någonting vettigt sagt överhuvudtaget. Det fanns dock ett jobb jag var intresserad av. Men det får vi se vad som händer med.

I helgen åker jag bort. Konferens i Skärgården. Hotell och spa är bokat!

Written by Jimmy Whoo in: Outfit,Party,Shopping,Style |
Aug
31
2012

0

Desert Flower

Medan alla andra verkar vara på Lady Gaga var jag hemma och såg på filmen ”Desert Flower” (En blomma i Afrikas öken; Svensk titel). En film baserad på självbiografin av Waris Diries. Det handlar om hennes liv, från 3-årig, könsstympad Nomad i Somalias öken till livet som ung toppmodell i London. Riktigt gripande historia och den går att se just nu på Canal + Emotion.

Written by Jimmy Whoo in: Books/Reading,Movie |
Aug
30
2012

0

Project Runway Sweden

Är det någon mer än jag som ser fram emot den här Svenska versionen ?

Written by Jimmy Whoo in: Style,Tv- series |
Aug
30
2012

0

Tyresö Simhall

Jag var som sagt och tränade igår eftermiddag. Simmade en kilometer, vilket är 40 längder i bassängen. Sedan var jag helt slut i hela kroppen. Tog en lång dusch och bastu-stund innan jag begav mig hemåt. Kände mig otroligt nöjd med mig själv.

Det enda jobbiga var att  det var 14-åringar som hade träning i samma bassäng. Där flyger de fram som fjärilar medan man själv pustar och stånkar med bröstsim. Jag kanske ska gå på pensionärernas simstund sent på kvällen istället, då släcker de ner, tänder levande ljus och spelar lugn musik. Det kanske passar mig bättre, innan jag kommit igång på riktigt.

Det är iaf en bra början. I Januari 2013 blir det ändå bättre när Tyresös nya badhus slår upp portarna. Nytt och fräscht, för det här gamla är något sunkigt. Jag kanske ska hålla mig till Forsgrenska badet vid Medborgarplatsen tills dess, där jag vanligtvis brukar träna.

Written by Jimmy Whoo in: Style,Workout |
Aug
29
2012

1

Medley

Det är andra gången denna vecka jag tar mig i kragen. Den här gången tar jag av mig kragen, nästan allt klär jag av mig dessutom. Jag ska börja motionssimma igen. Det var väl på tiden, har inte gjort det sedan jag bodde i Vasastan.

Simma är nog den mest harmoniska träningsform jag känner till. Det enda jobbiga är att man inte får ha den musik man själv vill. Finns visserligen vattentäta mp3-spelare, men det känns lite klumpigt att ha med sig i bassängen.

Jag hoppas det inte blir en engångsförteelse, bara för att jag har en free coupon som skräpat i börsen ett tag. I Tyresö simhall får man medlemskap för 108:- per månad och för det får man simma hur mycket man vill. Det är inte alls särskilt dyr träningsform.

Written by Jimmy Whoo in: Workout |
Aug
29
2012

1

Vill du bli Mentor ?

Trampolin är ett treårigt projekt, med stöd från Arvsfonden, där RFSL Stockholm ska starta upp ett mentorsprogram, HBTQkojan.se, på nätet för unga hbtq-personer i åldrarna 13-25 år. De ungdomar som kontaktar Trampolin kommer att tilldelas en mentor baserat utifrån ungdomens egna individuella behov.

Under hösten 2012 kommer vi att genomföra en pilotomgång, på 10 veckor, av mentorskapsprogrammet. Pilotomgången kommer sedan att utvärderas och ligga till grund för vårt fortsatta arbete kring metoden.

Vi strävar efter att ha en bred representation av personliga erfarenheter och identiteter inom mentorsgruppen. Därför söker vi nu särskilt efter hbtq-personer med erfarenheter av att bli rasifierade samt hbtq-identifierade män/killar.

Som mentor kommer du att genomgå en utbildning som förbereder dig inför ditt mentorskap. Du kommer även att få kontinuerlig handledning. Mentorskapet kommer att ske över nätet för att på så vis nå unga hbtq-personer som av olika anledningar inte kan delta i verksamheter riktade till unga hbtq-personer. Trampolin drivs av RFSL Stockholm och har därför fokus på unga hbtq-personer i Stockholmsområdet, därför är det bra om du bor i eller har bra koll på Stockholm.

Som mentor vill vi att du ska vara över 25 år samt ha erfarenhet av att vara hbtq-person. Pilotomgången kommer att starta under hösten och pågå under 10 veckor. Räkna med att lägga 2 timmar per vecka på ditt mentorskap. Utöver det kommer du att behöva avsätta tid för handledning samt utvärdering av projektet. Uppdraget är ideellt.

r att kunna bli mentor behöver du kunna delta på utbildningshelgen den 1-2 september.

Välkommen att skicka in din ansökan snarast, innehållande personligt brev samt CV till: yvell@stockholm.rfsl.se

Jag är med, är du?

Written by Jimmy Whoo in: General,Work |
Aug
28
2012

0

Dogs

Någon hundägare som känner igen sig ? Så fort man klär på sig något man inte vill få tassar på, ja då är de små älsklingarna där och ska hoppa på en. Minsann..

Written by Jimmy Whoo in: Dogs |
Aug
28
2012

0

Tisdag

Eftersom shortsen är undanstoppade har jag plockat fram alla nya byxor. Dessa är från Jack&Jones, och en helt ny modell för mig, lite baggy. De kanske inte ser så baggy ut, men för mig är de det, lite större över låren och hänger i rumpan. Vanligtvis använder jag bara slimmade jeans, men fick för mig att prova dessa. De är dessutom skruvade i benen så det känns lite annorlunda att bära dem.

Jag vet att G-star haft modellen i flera år, men G-star har blivit för hypat och overprized så jag använder inte mina så mycket längre.

Jag ska förresten på Intervju idag. Toknervös, så länge sedan man var på det liksom.

Written by Jimmy Whoo in: Life,Outfit,Work |
Aug
27
2012

2

Workout

Jag fick ta mig själv i kragen och ut i löpspåret ikväll. Hittade flera par shorts som ligger oanvända i träningslådan. Dessa shorts har väntat sedan i våras på att få komma ut. Men satan vad kallt det har blivit. 12 grader, nästan så man behöver en päls för att inte förfrysa.

Written by Jimmy Whoo in: Outfit,Workout |
Aug
27
2012

1

Kortbyxor

Jag har beslutat mig för att packa ner sommaren. Sorterade ut alla shorts och la ner de i byrålådan längst ner. Vad jag inte förstod var, när man samlar dem så blir de otroligt många i antal. Över 30 par i regnbågens alla färger. Det bästa är att det inte ens är alla, jag har en annan låda för badbyxor/badshorts och ytterligare en för träningsshorts. Träningsshortsen är dock inte i närheten av antalet ‘vanliga’ som ni ser på bilden, även om de är fler än de gånger jag tränat, typ.

Written by Jimmy Whoo in: Style |
Aug
26
2012

0

Karriär

Jag har suttit och kollat på jobbannonser hela dagen. Jag känner för ett karriärsbyte. Det känns som man är fast i gamla banor och förnyelse är något jag behöver. Det var evigheter sedan man var på någon arbetsintervju och vem visste att cv är så sjukt jobbigt att skriva? Många kräver dessutom bild i ansökan. Inte för att jag har något problem med det, jag som tagit minst en bild på mig själv varje dag de senaste 5 åren. Hur står man egentligen ut från mängden av ansökningar som antagligen trillar in varje dag ?

Jag kan tänka mig själv som visual merchandiser, hunduppfödare eller varför inte banktjänsteman. Det finns flera olika yrken jag vill prova på innan jag tänker pensioneras.

Jag har vänner som byter jobb som de byter underkläder så jobb finns där ute. På Arbetsförmedlingen ligger det i dagsläget 8500 annonser bara inom Stockholmsregionen. Man får visserligen sålla kraftigt då många inte alls passar ens egna önskemål. Jag skulle egentligen kunna börja redan imorgon på något som jag inte provat på överhuvutaget innan, bara för att få göra någonting nytt.

Men Svensonsvensk som jag faktiskt är så blir jag nog kvar i mina gamla banor. Jag tror mer på kvalitet än kvantitet så jag skickade iväg några få intresseanmälningar så vi får se om någon hör av sig.

Written by Jimmy Whoo in: Life,Work |
Aug
26
2012

0

Sunday

Skogsmulle going underground…

Written by Jimmy Whoo in: Outfit |
Aug
25
2012

0

Party

Written by Jimmy Whoo in: General |
Aug
25
2012

7

Lördag

Jag var uppe sent igårnatt och bara slökollade på serier. Allt för att kunna ta en lång välförtjänt sovmorgon idag. Eftersom tidningarna skivit att det ska regna konstant i flera dagar. Jag vet inte hur ni har det i city men här i skärgården är det strålande sol och inte ett moln på himlen. Damn, sitter ute och äter frulle just nu. Funderar om man skulle ta och fixa trädgården en sista gång innan hösten. Blommorna behöver beskäras och gräset skulle behöva en rejäl kortklippning, eller ska man ta med hundarna och bada i havet en sväng… Vi får se…Garderoben skulle behöva en stor sortering/utrensning inför kommande säsong…hmm

Written by Jimmy Whoo in: Life |
Aug
25
2012

0

Layout

Yrkesskadad som jag är så brukar jag faktiskt tänka tanken både en och flera gånger medan jag kollar på tv. Hur planlösningen går ihop, oftast gör den inte det. Hus och lägenheter är ju oftast inspelade i studio så fönster och dörrar brukar inte stämma med verkligheten om man börjar tänka efter. Fast jag är tydligen inte ensam om att hitta på planlösningar i huvudet, det finns fler som tänker likadant och de har ritat ner några kända boplatser.

Om jag får säga det själv så tycker jag Carrie Bradshaw från Sex and the City har en underbar och praktisk planlösning på sin lilla lya. Alltid funderat hur sjutton de placeras hennes kök. Perfekt för ett singelhushåll i NYC.

Written by Jimmy Whoo in: Life,Tv- series,Work |
Aug
24
2012

2

Friday

Har varit och gjort lite byxfynd i veckan. Har även hjälpt min mor komma ifrån alla vita tunikor hon envisas med att shoppa hela tiden. Tycker hon borde införskaffa lite mer färg så jag fick henne att prova lite solgult. Hon vill också vara med på varenda bild som tas så jag blir väl tvungen att lägga ut henne så hon blir nöjd.

Mina gråa jeans är nya och kommer från Zara och den senapsgula collegetröjan är från h&m.

Written by Jimmy Whoo in: Life,Outfit,Shopping,Style |
Aug
24
2012

0

Guyswithiphones

Idag bär jag svart, grått och senapsgult.

Written by Jimmy Whoo in: Life |
Aug
23
2012

0

The weather

Men vilket j*vla Londonväder vi har, ena sekunden strålande sol och nästa störtregnar det. Vill ju ha shorts på mig så länge det är varmt, men med de här skiftningarna blir det svårt. Tur att jag varit på byxshopping i dagarna, det lär ni få se inom kort.

Written by Jimmy Whoo in: Life,Outfit |
Aug
23
2012

2

Autumn in color

Det finns så många fräscha kulörer för benen i höst. Jag pillar fortfarande på sommarens färger, aprikos och lila. Jag tror dock att lila kan stå sig bättre i höstrusket än ett par orange, men off white är inte helt fel de heller. Carlings har ett väldigt bra urval av byxor, de här chinosen från Winwin gillar jag. De har slimmad passform, däremot måste man prova kanske 3-4 par av samma modell och storlek innan man hittar några med godtagbar gylf, för kvaliten på dragkedjan är urkasst, annars är det väldigt fina byxor för ett bra pris, 299:-.

Written by Jimmy Whoo in: Shopping,Style |
Aug
22
2012

4

Magic Mike

Min mor Dolores ville gå på bio ikväll. Den enda film som jag och Johan inte sett och som vi verkligen vill se är ”Magic Mike” så det fick bli den! Och vilken fantastisk film, helt i min smak. Som en 2000-talets ”Studio 54”. T.o.m. mor gillade den.

De har verkligen lyckats fånga alla aktuella hunks och få dem att klä av sig. Roligt också att se gays spela straight på bioduken. Jag tror jag ska signa både Johan och mig själv till en strip-aerobicskurs till helgen…

Written by Jimmy Whoo in: Movie |
Aug
22
2012

0

Swedish Hollywoodwives

Det är verkligen premiär för alla nygamla serier denna vecka. Nu när Desperate housewives slutat får man hålla sig till de svenska Hollywoodfruarna istället. En ny fru gjorde entre igårkväll, Margareta Svensson,  men det är ju fortfarande Maria Montazami som håller hela serien uppe. Gunilla är ju som vanligt i en helt egen värld och Isabel visar framfötterna och sin inre bitch…

Written by Jimmy Whoo in: Tv- series |
Aug
21
2012

3

Robinson Revanschen

Medan alla andra kollade på Dallas såg jag på en annan klassiker; Robinson. Om det är något tv-program jag skulle vilja vara med i så är det Robinson, det skulle vara en utmaning.

Vet inte om jag tycker det var så roligt att se gamla deltagare igen. Jag hade nog hellre sett nya ansikten i rutan, men det är väl skojj för dem att få sin revansch.

Just nu ångrar jag vårat val av parabol istället för inspelningsbar box. Tv-play kommer vara min närmsta vän framöver då det mesta jag vill se verkar gå på samma tv-tid.

Vad säger ni, ska vi öva på att bygga kojja?

Written by Jimmy Whoo in: Life,Outfit,Tv- series |
Aug
21
2012

0

Dallas 2012

Vilket tjat det var på Facebook igårkväll. Alla verkade vara exalterade över att Dallas börjar nysändas. Själv har jag redan sett halva första säsongen, man kunde ju börja se redan i juni. Har bara något svagt minne av den äldre versionen, men jag känner igen de gamla skådespelarna. Denna nya remake är helt ok, inte superduperdunderbra, men funkar och det finns ju ögongodis att vila ögonen på. Precis som nya Beverly Hills 90210, den funkar när man inte har något annat att se på.

Written by Jimmy Whoo in: Tv- series |

(C): JIMMYWHOO.SE |

Kyplex Cloud Security Seal - Click for Verification
Anpassad sökning