Jun
30
2012

0

Lördag

Om jag fegar ur på kulör till Iphone så gäller inte det mina pikètröjor. De har jag i regnbågens alla färger både självlysande, pasteller och neon. Den här riktigt gröna från Hollister är mitt senaste tillskott. De har just nu sommarrealisation så är det dags att fylla garderoben med lite roliga färger kolla in deras butik i Gallerian.

Written by Jimmy Whoo in: Outfit,Shopping |
Jun
30
2012

0

The 3D Idea

Har jag visat vad det blev för skal till min Iphone? Det blev ett baksideskydd från The 3D Idea och en svart bumper runt omkring. Jag var något feg för att våga färg, svart och vit fungerar ju i alla lägen liksom. 3D var svårt att fånga på bild, men det ser iaf ut som ett lager av virrvarrsladdar. Får se hur länge jag har det tills jag hittar något nytt. Jag är fortfarande småsugen på orange eller gult skal…

Written by Jimmy Whoo in: Shopping,Style |
Jun
29
2012

0

Semester

Den här semesterveckan lider mot sitt slut. Jag räknar den som över då det ändå ska regna hela helgen. Detta var dock bara en försmak av sommarsemestern. Resten tar vi ut till sensommarnätterna… I brist på sol och värme nöjer vi oss med mat från Indiska köket, Chicken Tikka masala, Mums.

Written by Jimmy Whoo in: Life,Summer holiday |
Jun
29
2012

0

Style By

Fredagsmorgon i solen, steka och läsa magasin. Vad ska man hitta på idag?

Written by Jimmy Whoo in: Books/Reading |
Jun
28
2012

2

Torsdag

Njuter i solen med mina små dvärgar.

Behöver lite sol på min bleka hy.

Written by Jimmy Whoo in: Dogs,Outfit |
Jun
28
2012

0

Svenska Adelsmäns öden

Kom inte tomthänt från Riddarhuset igår. Jag köpte med mig en bok om Svenska Adelsmäns öden. Jag tyckte rubrikerna lät lite roliga så jag ville läsa den. T.ex. Adelsätter på märkligt sätt utslocknade. Kvällsläsning på semestern.

Written by Jimmy Whoo in: General |
Jun
27
2012

0

Riddarhuset

Var på studiebesök i Riddarhuset i Gamla stan idag. Man uppskattar Svensk historia mer nu, än vad man gjorde i skolan. I Riddarhuset finns alla vapensköldar samlade. Ca 2330 finns det, just idag är det runt 700 släkter som lever. Även om Adeln i Sverige är avskaffad och ingen kan bli adlad längre sedan 1975 så är det intressant att ”adeln” på något sätt lever kvar ändå. Tids nog kommer de slockna en efter en men det kommer ta sin tid, då det finns runt 27 000 adliga ättlingar i dagsläget. I Adelskalendern står det dessutom att just mitt släktnamn är ingift adel för 100 år sedan.

Jag hade nog föredragit en guidad tur runt i huset, men de var så high-tech att det fanns info-tavlor med en kod man scannar in i Smartphone så fick man all info nedladdat i mobilen direkt. Väldigt bra det också, fast då kan man ju inte ställa frågor.

Personligen gillar jag att kolla runt på de olika vapensköldarna, men skulle vilja veta mer om hur just den släkten tänkte om utseende och motiv. De hänger dock från golv till tak och täcker hela Riddarsalens väggar. Man ser bara några rader upp sen blir det för högt. Några Släktnamn känner man igen, så som Gyllenhaal, De La Gardie, Af Ugglas, von Bahr och De Geer. För att påpeka en sak, det var väldigt många som heter Johan i förnamn på sköldarna.

Man kanske skulle ta en historiekurs på Universitetet för lärandets skull. Vad är liksom skillnaden mellan Grevliga, Friherrliga och obetitlad Adel?

Written by Jimmy Whoo in: General,Summer holiday |
Jun
27
2012

0

Chai latte

Ända sedan Sandra introducerade Chai Latte för mig i Sjöstan i  helgen är jag som besatt. Det är hur gott som helst. Jag är ju absolut ingen kaffedrickare, och jag hade ingen aning om att det faktiskt inte ens är kaffe i Chai, det är bara ingefära, kanel, kardemumma, råsocker, svart thè och skummad mjölk. Var in på Espresso House i Gamla Stan och köpte en burk färdig Chai-mix så det är bara att Skumma mjölk här hemma, får vi användning för mjölkskummaren som skräpat i skåpen så länge.

Written by Jimmy Whoo in: Shopping |
Jun
26
2012

0

Neckerchief

Jag har den senaste tiden inkluderat denna lilla detalj i mina looks. Jag kallar det scarf, men det heter väl egentligen neckerchief, fast jag tycker det är så långt att säga och svenska ordet snusnäsduk låter ju riktigt illa. Det är iaf en detalj som gör en tråkig look lite mer intressant.

Written by Jimmy Whoo in: Outfit,Style |
Jun
26
2012

0

Under Kastanjen

Efter besök på museum igår under en regnpaus mötte vi upp Johans kompis Andrea som bor i Gamla Stan. Hon visade oss gamla gator och gränder som andas historia, såna som vanliga turister ofta missar. Fikade ekologiskt på Cafèet ”Under Kastanjen” vid Kindstugatan 1, namnet kommer från att byggnaden ligger under ett enormt och vackert Kastanjeträd. Med oss hade vi även Lilla Julie, som trivdes som fisken i vattnet på kullerstenarna…

Written by Jimmy Whoo in: Life,Summer holiday |
Jun
25
2012

0

Tekniska Musèet

Första semesterdagen, totalt regnkaos i city. Tog oss en tur på Tekniska Museet. De har just nu utställning av de 100 viktigaste innovationerna i världen. Hittade en av Babsans peruker mitt i allt, vad den har och göra med innovationer vet jag inte. Gamla tv-spel fanns det gott om, även mitt första någonsin ”Mattel Electronics Intellivision”. Det är det nog inte många från de två senaste decennierna som sett skymten av. Tog oss en lunch på Restaurang Stallet vägg i vägg med museet. Pannkakor, med sylt och grädde, mums!

Written by Jimmy Whoo in: Life,Outfit,Summer holiday |
Jun
25
2012

1

Monday

Written by Jimmy Whoo in: Dogs,Hunk |
Jun
24
2012

0

Sjöstan

En kväll i Sjöstan. Läskande Mojitos, grillat finkött, lekt med Julie och en lektion i Chai-latte. Allt i stålande solsken på Sandras terrass. Toppenkväll helt enkelt.

Written by Jimmy Whoo in: Life,Party |
Jun
24
2012

4

Nils

Det är inte bara vuxna som har skojj på Midsommar. Min systers lilla Nils fick en Studsmatta och har väl aldrig sett gladare ut. Det är ju tur att de fyller trädgården med leksaker för huset, ja det är inte färdigbyggt än. Det skulle vara klart till Jul var det sagt, sen ändrades till Midsommar och nu ser det ut att kunna bli färdigställt till Augusti. Den som lever får se…

Written by Jimmy Whoo in: Life |
Jun
23
2012

0

Chernobyl Diaries

Ikväll tog vi med oss Sanna på middag och biofilm,  skräck/rysaren ”Chernobyl Diaries”. En läskigare version av Blair Witch Project. En grupp ungdomar ska besöka den övergiva spökstaden Pripjat, dit ingen satt sin fot sedan Tjernobylkatastrofen 1986, eller är de inte ensamma? Riktigt läskig i biomörkret, och ingenting man ser ensam.

Written by Jimmy Whoo in: Movie |
Jun
23
2012

12

Midsommardagen

Idag är det våra små älsklingars 5-årsdag, vad det är i dvärghundår vet jag faktiskt inte, men de är lika lekfulla nu som när de var valpar…. Gårkvällen var fantastisk, vi hade fest utomhus till 02. Så skönt i kvällssolen. Grannen till höger, och grannen rakt över gatan hade också storfest, de kom dessutom över en sväng på vår lilla tillställning.

Våra gäster sover just nu. Vi ska väl snart städa och röja upp lite inför dagens aktiviteter. Tror det är ‘dinner and a movie’ som står på schemat. Bilderna strax innan middag blev väl godtagbara, de efter några drinkar tänker jag inte visa för någon!

Written by Jimmy Whoo in: Dogs,Party |
Jun
22
2012

0

Tyresö slottspark

Det har varit många turer fram och tillbaka om vi skulle fira Midsommar med familjen i södra Dalarna, Norrland eller med vännerna i norra Dalarna eller här hemma i skärgården. Borta bra, men hemma bäst. Vi tog en promenad med vänner till Tyresö Slott, precis som resten av befolkningen känns det som. Gästhamnen var full av båtar med halvnakna och festande pojkar *mums.

Just nu är vi hemma i trädgården och har tänt grillen. Inväntar gäster och alkohol sedan kan festen komma igång på riktigt. Trixar med spellistan, men Timoteij ligger mig varmt om hjärtat, love them!

Written by Jimmy Whoo in: Outfit,Party |
Jun
22
2012

0

Glad Midsommar

Written by Jimmy Whoo in: Music |
Jun
21
2012

1

Terra Nova

29 Juni börjar en ny serie på kanal 11; Terra Nova. Redan innan den börjar visas har serien lagts ned efter en säsong. Lite tråkigt då jag precis börjat kolla på den och gillar väldigt mycket. Det handlar om en koloni människor som får prova på att leva på en annan planet som ett test innan jordens befolkning kan börja exporteras ut i Universum. Gillade man Jurassic Park-filmerna kommer man definitivt tycka om denna serie…

Written by Jimmy Whoo in: Tv- series |
Jun
21
2012

0

Torsdag

Jag har såklart inte bara fyndat åt mig själv i veckan. Hittade lite smått åt mina små också. Eller, egentligen är det till mig själv ,men ändå inte. En dörrstopp i gjutgärn med en söt liten hund på eftersom vår altandörr blåser igen hela tiden. Och en korg för alla deras leksaker som annars ligger utspridda över hela huset…
Åhh jag hoppas det här soliga vädret kan hålla sig kvar över helgen. Midsommar blir så mycket bättre då!

Written by Jimmy Whoo in: Dogs,Outfit,Shopping |
Jun
20
2012

0

Kista Galleria

Som alltid när mor är på besök blir det många gallerior vi hinner med. Jag har föreslagit flertalet olika turistaktiviteter men de vill bara shoppa. Tre dagar, tre gallerior och ett antal nollor mindre på kontot har jag kommit hem med något vinrött, något rosa, något flerfärgat och något benvitt, så nöjd eftersom allt varit på nedsatt pris. Frågan är bara vad jag ska ha på mig i Midsommar eftersom jag har så mycket nytt att välja mellan.

Dagens look: Skjorta; G-star, shorts; Cubus, väska; Marc Jacobs, skor; Acne.

Written by Jimmy Whoo in: Outfit,Shopping |
Jun
20
2012

0

Boys in pink

Written by Jimmy Whoo in: Style |
Jun
19
2012

4

Grillkväll

Ikväll grillade jag med min karl, mor och mormor. Alla hundar var också med och tiggde kött. Först trodde vi det inte skulle bli något eftersom det spöregnade hela morgonen, men det sprack upp och blev strålande sol, till vår fördel. Nu står Johan och gör milkshake på lakritsglass och vaniljstång. Jag antar att beach 2012 är långt borta….

Written by Jimmy Whoo in: Dogs,Life |

(C): JIMMYWHOO.SE |

Kyplex Cloud Security Seal - Click for Verification
Anpassad sökning